Pizzete



Pizzete

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 12661 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

aluat de pizza  (click pe Reteta de aluat de pizza )
sos pentru pizza (click pe Reteta de sos pentru pizza )
200 gr de mozzarella
o mana de masline feliute fara samburi
6-7 ciuperci Champignon
1 carnat Chorizo sau orice alt carnat uscat si picant
1 folie de prosciuto (100-150 gr)
2 maini de rosii cherry rosii sau galbene
1 ramurica de cimbru uscat
un pumn de parmezan ras
busuioc proaspat sau uscat
1 dovlecel
cateva frunze de spanac proaspat
ulei de masline
1 mana de faina
piper


Mod de preparare:

Pizzetele sunt niste pizza rotunde mai mici (cu diametrul cam de 15 cm), care se prepara dupa imaginatia si gustul fiecaruia. Nu trebuie sa va sperie lista lunga de ingrediente de mai sus, nu sunt obligatorii toate, o sa vedeti de ce. De retinut este faptul ca nu se pun mai mult de 3-4 ingrediente pe fiecare pizza, in afara de aluat, sos si mozzarella, care sunt obligatorii. Veti obtine cele mai bune pizza pe care le-ati mancat vreodata - garantat!

O sa va explic mai jos cum trebuie procedat. Mai intai se fac aluatul si sosul. Se incinge cuptorul. Dupa aceea, se pregatesc celelalte ingrediente: se taie felii subtiri de mozzarella, se curata si se toaca ciupercile, se taie rosiile jumatati, feliile de carnat, se taie felii de dovlecel, se spala spanacul, se curata grasimea de pe prosciuto si se taie bucati, asa cum vedeti si in fotografia alaturata.ingrediente 

pentru pizza

Din aluat se formeaza niste bilute rotunde mari cam cat un ou. Fiecare biluta se intinde cu facaletul pana cand ajunge cu diametrul cam de 15 cm, trebuie sa fie destul de subtire. Nu trebuie sa fie perfect rotunde, de fapt sunt mai dragute daca nu au o forma perfecta. Nu uitati sa puneti faina sub fiecare pizza, pentru ca altfel se vor lipi de masa. La fiecare se vor indoi cu degetele un pic marginile (cam 0,3 cm) , ca la un cosulet. Se aseaza unele langa altele intr-o tava, sau in tigai fara coada, sau in mai multe tavi, cum aveti. Se ung cu sos de pizza. Se pune pe fiecare cateva felii de mozzarella rupte cu mana. Asta a fost obligatoriu. De aici, puteti proceda in functie de imaginatia dumneavoastra. Ar fi bine ca la producerea pizzichetelor sa participe mai multe persoane, le puteti face eventual impreuna cu copiii, va fi distractiv.
Daca sunteti in lipsa de inspiratie, va spun cum le-am facut noi: dupa pasii descrisi mai devreme, am adaugat pe una prosciuto, rosii si masline, pe alta felii de carnat, ciuperci, masline, pe alta felii de dovlecel, rosii, ciuperci si putin parmezan, sau prosciuto, ciuperci, rosii, masline si cateva frunze de spanac proaspat. Cred ca ati prins ideea. Dupa ce epuizati ideile, o puteti lua de la capat si faceti 2-3 din fiecare fel. Puteti folosi si boabe de porumb, brocoli, fileuri de anchois ...
Dupa ce le gatiti in felul asta, se stropesc cu putin ulei de masline, se orneaza cu busuioc, eventual cimbru si piper si se baga in cuptorul incins in prealabil. Se lasa la cuptor cam 5-10 minute, pana cand se rumeneste un pic aluatul. Se scot de la cuptor si eventual se baga o alta tava. Trebuie preparate pe rand, se pregatesc pizzichete atat cat incap intr-o tava, se baga la cuptor si intre timp se pregateste inca o tava. Treaba va merge mai repede daca aveti si ajutoare.
Dupa ce se scot, se pun pe platouri si se servesc calde, dar vor fi bune si a doua zi, daca se acopera cu folie de plastic.



0
Comentarii si intrebari la: Pizzete

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...