Spagetti cu sos de rosii si carnati


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Spagetti cu sos de rosii si carnati


Spagetti cu sos de rosii si carnati

Rating   ( 1 voturi)

5 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: NEGRU_RAMONA


Reteta vizualizata de: 2393 ori

Vezi toate retetele bucatarului (101)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

o punga de spaghetti
400 gr de carnati
5 linguri de sos de rosii (sau pasta de tomate)
o ceapa
2 catei de usturoi
cateva fire de patrunjel
o jumatate de pahar de vin alb sec sau demisec
telemea de oaie (pentru a presara deasupra pastelor, la servire)
ulei pentru prajit
sare
piper


Mod de preparare:

Pentru spaghetti cu sos de rosii si carnati pisam usturoiul si tocam ceapa marunt, apoi le punem la prajit in putin ulei pentru 3 minute. Adaugam carnatii (taiati in bucati de 1 cm -1,5 cm) si patrunjelul tocat marunt si amestecam. Turnam o jumatate de pahar de vin si lasam sa se evapore, dupa care adaugam si pasta de tomate, putina apa si mai lasam 20-25 de minute sa se formeze sosul. Potrivim de sare si piper. Sosul se amesteca cu spaghetele si se servesc cu telemea de oaie rasa deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Spagetti cu sos de rosii si carnati

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...