Spaghete cu scoici


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Spaghete cu scoici


Spaghete cu scoici

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1749 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

2 kg scoici de apa dulce
300 gr spaghete
150 gr rosii
25 gr parmezan ras
3 linguri ulei de masline
1 legatura de busuioc
2 catei de usturoi
sare
piper


Mod de preparare:

Razuiti, spalati scoicile si puneti-le intr-o cratita din fonta, asezati-o la foc mare si lasati-le sa se deschida, amestecandu-le. Cand toate scoicile s-au deschis, rasturnati-le intr-o strecuratoare asezata deasupra unui bol. Pastrati zeama intr-o craticioara si puneti-o pe foc pana scade si raman cca 100 ml. Spalati busuiocul, zvantati-l si rupeti frunzele. Curatati usturoiul si puneti-l intr-un robot de bucatarie, impreuna cu busuiocul si parmezanul. Sarati, piperati, iar apoi turnati uleiul. Mixati totul, facand un piure. Scoateti scoicile din cochilii, puneti-le din nou in cratita, adaugati supa, amestecati si puneti compozitia deoparte. Spalati rosiile si taiati-le in patru, scoateti semintele si taiati-le apoi cubulete. Fierbeti pastele cca 8 min, intr-o cantitate mare cu apa clocotita, cu sare. Scurgeti-le si rasturnati-le in cratita, peste scoicile in supa, adaugati rosiile, amestecati si rasturnati totul intr-un bol. Serviti imediat!



0
Comentarii si intrebari la: Spaghete cu scoici

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...