Spaghete cu sos pesto


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Spaghete cu sos pesto


Spaghete cu sos pesto

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 553 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

500 g spaghete, 200 ml sos pesto, 50 ml ulei de masline, sare, piper, branza de capra sau parmesan
pentru sosul pesto
2 căţei de usturoi
30 g seminţe de pin
30 g brânză parmesan, proaspăt rasă
20 g fire proaspete de busuioc
5 linguri de ulei de măsline extra


Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente, in apa cu sare. Se scurg apoi de apa si se adauga uleiul de masline, se amesteca. Se pastreaza amestecul cald pana inainte de servire cand se adauga sosul pesto si se amesteca bine. Sosul pesto se pregateste astfel: se pune usturoiul in blender si se adauga semintele de pin si parmesanul. Se mixeaza pana ce ingredientele sunt maruntite si bine amestecate. Se adauga si busuiocul si se mixeaza. Se adauga uleiul de masline si se proceseaza pana ce acesta este incorporat. Sosul trebuie sa aiba o textura fina, usor grauntoasa. Se adaugă uleiul de măsline şi se procesează până ce este incorporat. Sosul trebuie să aibă o textură fină, uşor grăunţoasă. Sosul se pune peste spaghete. Deasupra puteti presara si putina branza de capra sau parmezan si frunze de busuioc proaspat. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Spaghete cu sos pesto

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...