Tagliatelle cu sos de smantana si parmezan


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Tagliatelle cu sos de smantana si parmezan


Tagliatelle cu sos de smantana si parmezan

Rating   ( 2 voturi)

3 2

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 7698 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

250 gr de paste tagliatelle cu ou (sunt foarte bune cele Barillia)
40 gr unt
2 maini de parmezan proaspat ras
150 ml smantana
coaja rasa de la o lamaie
piper
sare
1 varf de cutit de nucsoara pisata


Mod de preparare:

Se prepara un sos astfel: se amesteca bine intr-un castron o mana de parmezan ras cu smantana, nucsoara si coaja rasa de la o lamaie.
Se pune la fiert o oala cu apa si putina sare, cand incepe sa fiarba apa, se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj; nu trebuie lasate mai mult deoarece se vor inmuia prea tare. Atunci cand pastele au fiert, intr-o tigaie sau intr-o cratita se pune untul si se topeste. Cu o paleta se iau pastele fierbinti direct din apa in care au fiert si se pun in tigaia cu unt. Imediat se stinge focul, se adauga in tigaie un polonic de apa fierbinte in care au fiert pastele si sosul de smantana, se amesteca bine cateva secunde, se adauga un praf de piper macinat si pastele sunt gata de servit. Se impart in doua, pe doua farfurii si se presara pe deasupra restul de parmezan ras. Trebuie servite imediat, cat sunt fierbinti. Merg foarte bine cu un pahar de vin rosu.



0
Comentarii si intrebari la: Tagliatelle cu sos de smantana si parmezan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...