Bile de cartofi


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Bile de cartofi


Bile de cartofi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 961 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 kg cartofi
40 g unt
3-4 linuri de lapte
pentru aluat:
250 ml apa
60 g unt
3 oua
125 g faina
un praf sare
pentru prajit:
2-3 oua
pesmet fin
ulei pentru prajit


Mod de preparare:

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand continuu, pana cand se obtine un piure cat mai uscat, si nu cremos. Pentru alut, se fierbe apa cu untul si, dupa ce apa da in clocot, se trage deoparte, se pune faina dintr-o data si se amesteca energic. Se lasa sa se racoreaca putin si se adauga ouale si sarea, amestecand energic. Piureul de cartofi si aluatul se amesteca bine, si cu palmele umezite, se formeaza bile mici care se trec prin ou batut cu pesmet. Se pun la prajit in baie de ulei, cate 10 bile, nu mai mult, si se scot pe servetele de hartie. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Bile de cartofi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Ghebe in sos de vin

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

Rosti (specialitate elvetiana)

Cartofii se curata si se trec prin razatoarea cu ochiuri mici. Se incinge uleiul si, din...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...