Bureti cu smantana si mamaliguta


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Bureti cu smantana si mamaliguta


Bureti cu smantana si mamaliguta

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: luana06


Reteta vizualizata de: 2550 ori

Vezi toate retetele bucatarului (604)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 5 portii

500g bureti, 150g ceapa, 200g smantana, 150g unt, o lingura faina, 750ml lapte, sare, marar verde, piper.


Mod de preparare:

Se pune untul la topit si apoi se adauga ceapa si mararul tocate marunt. Apoi se introduc buretii, care au fost curatati si spalati in mai multe ape si tocati marunt. Se adauga putin lapte si se lasa sa fiarba incet. Apoi se bat intr-un castron faina si smantana, care se adauga in continuare la bureti. Dupa ce au mai fiert se adauga sare si piperul. Separat, intr-un vas, se face mamaliguta, care se serveste alaturi de bureti.



0
Comentarii si intrebari la: Bureti cu smantana si mamaliguta

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

Rosti (specialitate elvetiana)

Cartofii se curata si se trec prin razatoarea cu ochiuri mici. Se incinge uleiul si, din...

Sarmele de varza cu ciuperci

Se curate varza in foi care se oparesc cu bors. Se lasa la scurs si intre timp se curata si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...