Fructe cu sos de mustar


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Fructe cu sos de mustar


Fructe cu sos de mustar

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1148 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de miercuri
Meniul de luni
Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1kg fructe (struguri albi, mere, pere, caise, cirese, etc.), 1 lamaie , 125ml miere lichida, 350ml vin alb sec, 40gr pudra de mustar.

 

Mod de preparare:

Spalati, decojiti si taiati fructele in bucati destul de mari (lasati ciresele si strugurii intregi). Puneti bucatile de fructe intr-o cratita cu fund gros si turnati peste ele apa cat sa le acopere. Dati cratita pe aragaz, la foc mediu. Intre timp, stoarceti lamaia, decojiti-o si taiati coaja in bucati mari. Sucul de lamaie si bucatile de coaja le puneti peste restul de fructe, impreuna cu doua linguri de miere. Intr-o craticioara separata incepeti prepararea sosului de mustar. Fierbeti la foc mediu vinul impreuna cu restul de miere. Dupa 10 minute adaugati praful de mustar  si continuati sa fierbeti pana cand sosul se ingroasa, amestecand des. Cand este gata, turnati-l peste fructe si amestecati usor. Lasati fructele sa se raceasca si serviti la temperatura camerei. Sosul de mustar merge foarte bine si cu carne fiarta sau fripta pe gratar. Daca va ramane sos, puteti sa-l depozitati fara nicio grija in borcane sigilate. 

 


0
Comentarii si intrebari la: Fructe cu sos de mustar

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bile de cartofi

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand...

Ghebe in sos de vin

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...