Ghebe in sos de vin


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Ghebe in sos de vin


Ghebe in sos de vin

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: gaby_gabytza


Reteta vizualizata de: 916 ori

Vezi toate retetele bucatarului (204)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:


1 kg ghebe
2 cepe
ulei
6 catei usturoi
2 linguri bulion
sare
vin rosu
1 1/2 cana apa


Mod de preparare:

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem marunt intr-o tigaie calim ceapa in ulei. Adaugam bulionul si mai amestecam un minut. Rasturnam ghebele in tigaie iar deasupra adaugam apa (ghebele mai lasa ele apa). Lasam sa fiarba. Dupa ce scade apa adaugam usturoiul taiat marunt,vinul si lasam sa fiarba la foc mic. Mai amestecam din cand in cand. Dupa ce a scazut aproape tot vinul oprim focul si potrivim de sare dupa gust. Eu am servit cu mamaliguta



0
Comentarii si intrebari la: Ghebe in sos de vin

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bile de cartofi

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

Rosti (specialitate elvetiana)

Cartofii se curata si se trec prin razatoarea cu ochiuri mici. Se incinge uleiul si, din...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...