Hummus



Hummus

Rating   ( 8 voturi)

5 8

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Lawrence


Reteta vizualizata de: 1739 ori

Vezi toate retetele bucatarului (2)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de vineri
Meniul de miercuri
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

500gr naut fiert, 3 linguri suc de lamaie , 1 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita tahini, 1 lingura sare, 2 linguri ulei de masline.


Mod de preparare:

 Nautul din conserva se scurge de apa si se paseaza atent cu blenderul, incet, verificand cutitul sa nu se blocheze mixer-ul. Daca aveti naut crud, acesta se inmoaie bine intre 10-12 ore, apoi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert. Atentie, nu se adauga sare si apa rece in timp ce fierbe, ci doar apa fierbinte. Se fierbe pana devine foarte moale, ceea ce inseamna 2-3 ore intr-o oala normala sau la oala de presiune 30-40 de min. Daca nu se fierbe bine poate iesi krupos la consistenta. Surgeti nautul si pastrati o cana de apa in care a fiert, pe care o adaugati in timp ce il pasati pentru ca hummusul sa capete o consistenta mai buna. Se paseaza bine pana ce pasta are consistenta unei smantani mai groase, fara boabe de naut intregi in ea. Daca este prea groasa, se mai adauga apa in care a fiert nautul. Se adaugati sucul de lamaie, tahini (aveti grija sa nu adaugati prea mult tahini, acesta are miros puternic de seminte prajite), sare dupa gust, usturoiul (granulat sau pisat) - se amesteca bine. In final se pune intr-o farfurie adanca, deasupra se stropeste cu putin ulei si se orneaza dupa preferinta. Pofta Buna!



0
Comentarii si intrebari la: Hummus

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bile de cartofi

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand...

Ghebe in sos de vin

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...