Mancare de urzici cu orez


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Mancare de urzici cu orez


Mancare de urzici cu orez

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2444 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

2 kg de urzici
100 gr de orez
ulei
2 cepe
2 linguri de faina
3 catei de usturoi
1/2 lingurita de boia de ardei dulce
sare
piper


Mod de preparare:

Urzicile se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pun la fiert in apa clocotita timp de 10 minute. Se pune si putina sare. Intre timp, se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Dupa 2 minute se adauga faina si se mai lasa pe focul mic putin, avand grija sa nu se arda faina. Se adauga apoi un polonic din apa in care au fiert urzicile si se amesteca pana se dizolva eventualele cocoloase de faina. Urzicile fierte se scurg si se toaca marunt. Orezul se fierbe separat in putina apa. Urzicile si orezul se pun peste ceapa calita, se mai adauga putina apa de la urzici si se lasa la fiert 10-15 minute, pana cand au scazut putin. Se sareaza si se pipereaza. Se stinge focul si se adauga usturoiul pisat si boiaua de ardei. Mancarica se poate servi calda sau rece.



0
Comentarii si intrebari la: Mancare de urzici cu orez

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bile de cartofi

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand...

Ghebe in sos de vin

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...