Mancarica de post cu verdeata


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Mancarica de post cu verdeata


Mancarica de post cu verdeata

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1259 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de luni
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

200 gr de ceapa
1 lingura de faina
3-4 legaturi de marar
3-4 legaturi de patrunjel
1 ardei gras
1 lingura de bulion
ulei
sare


Mod de preparare:

Ceapa se curata si se toaca solzisori, ardeiul se curata si se toaca bucatele. Se pun la calit in putin ulei intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita. Se lasa la foc mic pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa. Se adauga apoi faina, care se lasa sa se rumeneasca usor. Se stinge apoi cu o cescuta de apa. Se amesteca bine pana cand se dizolva eventualele cocoloase. Se mai pune circa 200 ml de apa. Se adauga verdeata tocata marunt si se lasa la fiert la foc mic inca 20-30 de minute. Se adauga bulionul dizolvat in putina apa, se sareaza si se pipereaza. Se da in clocot si se ia de pe foc. Se serveste rece, cu paine sau alaturi de friptura din carne de pui.



0
Comentarii si intrebari la: Mancarica de post cu verdeata

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bile de cartofi

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand...

Ghebe in sos de vin

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...