Orez de post cu ardei


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Orez de post cu ardei


Orez de post cu ardei

Rating   ( 1 voturi)

4 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 1520 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

200 gr orez
2 cepe mari
3 ardei capia mari
sare
delikat
boia de ardei dulce
patrunjel verde


Mod de preparare:

Se toaca mare ceapa si ardeii capia. Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesc ardeii si ceapa pana se inmoaie, pe foc mic. Se adauga orezul, si se mai tin impreuna pe foc 3-4 minute amestecand continuu ca sa nu se lipeasca orezul.
Se rastoarna totul intr-un vas ceramic termorezistent, se acopera cu apa, se adauga sare, delikat si boia dupa gust si se da la cuptor la temperatura medie. Se lasa pana se umfla orezul si scade toata apa.
Cand e gata se scoate din cuptor si se adauga patrunjel verde tocat marunt. E delicios si hranitor.



0
Comentarii si intrebari la: Orez de post cu ardei

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bile de cartofi

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand...

Ghebe in sos de vin

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...