Rosii umplute cu orez


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Rosii umplute cu orez


Rosii umplute cu orez

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1166 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de vineri
Meniul de miercuri
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

1 kg de rosii de marime medie
2 cepe
1 morcov
200 gr de orez
piper
sare
ulei
cateva fire de marar verde
cateva fire de patrunjel verde


Mod de preparare:

Rosiilor li se taie un capacel si se scobesc usor cu o lingurita. Miezul nu se arunca. Ceapa se toaca marunt si jumatate din ea se caleste in putin ulei la foc mic. Cand devine aurie, se adauga orezul spalat in cateva ape si se lasa si el cateva minute la calit. Se adauga o cana de apa si putina sare sau un varf de lingura de concentrat de legume si se lasa sa fiarba pana cand orezul de umfla. Cu orezul astfel preparat se umplu rosiile care se pun intr-o cratita sau intr-o tava, una langa alta. Deasupra lor se toarna un sos format din restul de ceapa, sare, piper, 1 lingura de ulei si miezul de rosii zdrobit. Se baga cratita cu rosiile in cuptorul incins in prealabil si se lasa 15-20 de minute. Se servesc calde sau reci, cu verdeata verde tocata deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Rosii umplute cu orez

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bile de cartofi

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand...

Ghebe in sos de vin

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...