Sos cu rosii de vara


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Sos cu rosii de vara


Sos cu rosii de vara

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 1258 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

6 rosii proaspete
2 ardei grasi
3 linguri cu ulei de masline
1 ceapa maruntita
4 catei usturoi
o lingurita de zahar
2 linguri de boia dulce
2 linguri cu vin rosu, sec
condimente
piper, sare
patrunjel


Mod de preparare:

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa, ardeiul, usturoiul tocat si oregano. Lasa-le sa se caleasca, adauga apoi rosiile cubulete sau date pe razatoare, boia dulce si alte condimente, se amesteca bine, la foc domol. Stinge compozitia cu vin rosu si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se poate pune la sfarit si patrunjel.



0
Comentarii si intrebari la: Sos cu rosii de vara

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bile de cartofi

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand...

Ghebe in sos de vin

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Rosti (specialitate elvetiana)

Cartofii se curata si se trec prin razatoarea cu ochiuri mici. Se incinge uleiul si, din...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...