Tocanita de post cu ciuperci


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Tocanita de post cu ciuperci


Tocanita de post cu ciuperci

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 1797 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

1 kg ciuperci
2 cepe
1 pahar suc rosii
1 legatura patrunjel
2 linguri faina
sare
piper
boia


Mod de preparare:

Se curata ciupercile, se opresc doar palariile. Se scot din apa, se lasa sa se scurga, apoi se calesc in ulei. Se scot din ulei si se pun deoparte.
Se pot folosi si piciorusele, dar sunt mai atoase si eu prefer sa le folosesc la altceva. Se toaca marunt ceapa si se caleste in doua linguri ulei, pana devine sticloasa. Se adauga sucul de rosii, sarea, piperul si se completeaza cu o cana de apa. Se lasa sa fiarba. Adaugam apoi ciupercile si lasam sa mai dea in cateva clocote.
Se face un rantas din faina si apa rece pe care il punem peste sos, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Dam intr-un clocot apoi oprim focul si presaram patrunjel verde tocat marunt.
Tocanita de ciuperci se serveste calda cu mamaliguta.



0
Comentarii si intrebari la: Tocanita de post cu ciuperci

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bile de cartofi

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand...

Ghebe in sos de vin

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...