Varza acra cu orez


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Varza acra cu orez


Varza acra cu orez

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2124 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

1 kg de varza murata tocata fideluta
200 gr de orez
1 ceapa
1 lingura de bulion de rosii
ulei
piper boabe


Mod de preparare:

Ceapa se toaca solzisori si se pune la calit la foc mic intr-o cratita cu  putin ulei. Se acopera cratita si se lasa cateva minute, pana cand ceapa devine aurie. Se adauga atunci bulionul, se amesteca si se mai lasa 2 minute, apoi se adauga varza tocata si stoarsa bine de zeama si apa cat sa acopere varza. Se pun cateva boabe de piper, se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se inmoaie varza. Se amesteca din cand in cand si daca este nevoie, se mai pune apa. Cand varza s-a inmuiat se adauga orezul spalat si tinut 30 de minute intr-un castronel cu apa rece. Se pune putina apa si se mai lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute. Se serveste calda sau rece, cu marar tocat presarat deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Varza acra cu orez

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bile de cartofi

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand...

Ghebe in sos de vin

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...