Vinete la cuptor cu ardei si rosii


Home » Retete-culinare » Retete-vegetariene » Vinete la cuptor cu ardei si rosii


Vinete la cuptor cu ardei si rosii

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1765 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

6 vinete
6 - 7  ardei capia
8-10 rosii
6-8 catei de usturoi
sare
ulei
3 legaturi de patrunjel proaspat


Mod de preparare:

Vinetele si ardeii se coc si se curata de coaja arsa. Se curata de cotoare si vinetele se desfac felii iar ardeii se taie fasii. Intr-o cratita se pune putin ulei si se aranjeaza un strat de felii de rosii, apoi o legatura de patrunjel tocat, 2-3 catei de usturoi pisati, sare, un strat de vinete, sare, un strat de ardei copti, sare, usturoi pisat, din nou un strat de rosii ... si asa mai departe, iar ultimul strat trebuie sa fie de rosii. Se toarna deasupra cateva linguri de ulei si cratita se baga in cuptorul incins in prealabil pana cand se rumeneste frumos. Vinetele astfel preparare se servesc reci.



0
Comentarii si intrebari la: Vinete la cuptor cu ardei si rosii

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bile de cartofi

Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, se usuca pe foc amestecand...

Ghebe in sos de vin

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem...

Musaca de cartofi cu soia

Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se lasa la scurs. In...

Ciulama cu ciuperci

Se clatesc ciupercile si se lasa la scurs. Se pune la topit untul, dupa care adaugam faina...

Sos cu rosii de vara

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de masline. Arunca in faldurile-i clocotinde ceapa,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...