Salata cu oua de prepelita si sos de mustar


Home » Retete-culinare » Salate » Salata cu oua de prepelita si sos de mustar


Salata cu oua de prepelita si sos de mustar

Rating   ( 2 voturi)

3 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2661 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

salata verde
cateva oua de prepelita, fierte si taiate jumatat
mozzarella
cateva feliute subtiri de bacon afumat crud-uscat
sare, piper
ulei de masline
Pentru sos:
50 ml smantana
1 lingurita de mustar de buna calitate (Dijon)
zeama de la jumatate de lamaie
sare
2 linguri ulei de masline
piper macinat
Pentru decor (optional):
felii subtiri de dovlecel


Mod de preparare:

Incepem cu prepararea deliciosului sos. Se pune smantana intr-un castron, se adauga zeama de lamaie, sare si piper. Se amesteca pana cand smantana incepe sa se ingroase (asta se intampla de la zeama de lamaie). Se adauga mustarul, se amesteca si sosul este gata. Noi facem salata aceasta direct pe farfurii, ca sa arate frumos. Intai se pun frunzele de salata si se stropesc cu ulei de masline, se aseaza apoi ouale taiate jumatati, se presara putina sare si se stropeste totul cu sos. Feliile de bacon se prajesc fara ulei si scot apoi pe un servet de hartie, ca sa devina crocante  Se aranjeaza feliile de bacon crocant pe farfurie, iar in mijlocul salatei se pune mozzarella rupta bucati. Se stropeste totul cu otet balsamic, ulei de masline si se presara piper macinat. Dupa gust, se mai poate adauga sos. Salata va arata exact ca in pozele alaturare, iar combinatia de oua, sos de mustar, bacon afumat si salata este foarte reusita. Uneori, noi mai adaugam si cateva jumatati de rosii cherry.

 



0
Comentarii si intrebari la: Salata cu oua de prepelita si sos de mustar

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza de vara cu branza si marar

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza feliile de paine, si se completeaza cu...

Salata usoara de vara

Legumele se spala si se taie cubulete. Castravetii se taie felii, iar telemeaua proaspata se...

Salata verde cu cuscus

Peste cuscus se toarna 250ml de apa clocotita, se adauga coaja de lamaie si se lasa sub capac...

Salata de fenicul cu avocado

Feniculul taiat in 2 ,pe verticala si apoi pestisori. Se toaca avocado maruntel se amesteca...

Salata de praz si morcov, cu maioneza

Prazul l-am curatat, eliminand foile exterioare, apoi l-am tocat marunt. Morcovul l-am...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...