Salata de ardei copti


Home » Retete-culinare » Salate » Salata de ardei copti


Salata de ardei copti

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1429 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

10 ardei capia
2 linguri de otet
1 lingura de ulei
2 catei de usturoi pisati
sare
1 varf de lingurita de zahar


Mod de preparare:

Se coc ardeii pe o plita sau direct pe flacara de la aragaz. Se intorc pe toate partile si se lasa pana cand pielita se innegreste. Se iau de pe foc si se pun intr-un castron, se presara un praf de sare peste fiecare si se acopera cu un capac si se lasa sa stea acoperiti cateva minute. In felul asta se vor curata mai usor. Dupa ce se racesc putin, se curata de coaja innegrita si se pun intr-un castron cu coditele in sus. Se face un sos din otet, ulei, sare, usturoi si putin zahar, se amesteca si se toarna peste ardei. Daca nu sunt destul de acri, se mai pune o lingura de otet. Salata de ardei copti se serveste rece cu orice tip de fripturi, mancare de fasole, oua ochiuri. Se poate pastra la frigider fara probleme 2-3 zile.



0
Comentarii si intrebari la: Salata de ardei copti

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza de vara cu branza si marar

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza feliile de paine, si se completeaza cu...

Salata usoara de vara

Legumele se spala si se taie cubulete. Castravetii se taie felii, iar telemeaua proaspata se...

Salata verde cu cuscus

Peste cuscus se toarna 250ml de apa clocotita, se adauga coaja de lamaie si se lasa sub capac...

Salata de fenicul cu avocado

Feniculul taiat in 2 ,pe verticala si apoi pestisori. Se toaca avocado maruntel se amesteca...

Salata de praz si morcov, cu maioneza

Prazul l-am curatat, eliminand foile exterioare, apoi l-am tocat marunt. Morcovul l-am...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...