Salata de vinete cu maioneza


Home » Retete-culinare » Salate » Salata de vinete cu maioneza


Salata de vinete cu maioneza

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 691 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

5 vinete copate bine
1 ceapa
1 galbenus fiert + 1 galbenus crud
600 ml ulei
zeama de lamaie
sare dupa gust


Mod de preparare:

Vinetele le`am copt, apoi le`am lasat la scurs pe plansete. Am pregatit maioneza din galbenusul fiert, galbenusul crud, ulei, un pic de zeama de lamaie si sare. Cat am pregatit maioneza, vinetele s`au mai scurs putin intr`o sita de plastic. Cand vinetele si fost scurse bine, le`am tocat bine-bine pe un fund de lemn, cu un tocator de lemn. Ceapa am dat`o prin razatoarea mica, apoi am scurs`o intr`o sita mica, apasand cu o lingura pentru a se elimina toata zeama. Vinetele tocate le`am frecat cu ulei. Cand au inceput sa isi schimba culoarea, sa se albeasca, iar uleiul s`a incorporat bine, am adaugat maioneza si am amestecat bine. La final am adaugat ceapa rasa si stoarsa. Sa aveti pofta!



0
Comentarii si intrebari la: Salata de vinete cu maioneza

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza de vara cu branza si marar

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza feliile de paine, si se completeaza cu...

Salata usoara de vara

Legumele se spala si se taie cubulete. Castravetii se taie felii, iar telemeaua proaspata se...

Salata verde cu cuscus

Peste cuscus se toarna 250ml de apa clocotita, se adauga coaja de lamaie si se lasa sub capac...

Salata de fenicul cu avocado

Feniculul taiat in 2 ,pe verticala si apoi pestisori. Se toaca avocado maruntel se amesteca...

Salata de praz si morcov, cu maioneza

Prazul l-am curatat, eliminand foile exterioare, apoi l-am tocat marunt. Morcovul l-am...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...