Salata speciala de post


Home » Retete-culinare » Salate » Salata speciala de post


Salata speciala de post

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 871 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

2 salate verzi
1 ardei capia copt
1 cartof mare
1 ceapa alba
3 cepe verzi
1 rosie
1 castravete
masline
sare
piper macinat
1 lingurita zahar
ulei de masline
otet balsamic


Mod de preparare:

Se spala pentru inceput cartofii, se curata de coaje si se pune sa fiarba in apa cu sare. Separat se curata ceapa, se spala si se taie julien. Se curata si se spala salata verde si se lasa sa se scurga pe un servet absorbant. Se curata ardeii capia copti si se taie felii subtiri. Se pune intr-un bol tapetat cu salat verde impreuna cu ceapa, se aduga sarea si se amesteca bine. Se verifica cartofii daca au fiert, se scot si se lasa sa se raceasca, apoi se taie cubulete. Separat se pune intr-un pahar ulei, sare, piperul, zaharul, otetul balsamic, cimbrul si busuiocul macinat. Se amesteca bine si se pune peste salata. Se pun maslinele si se poate servi ornata si cu frunze de patrunjel.



0
Comentarii si intrebari la: Salata speciala de post

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza de vara cu branza si marar

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza feliile de paine, si se completeaza cu...

Salata usoara de vara

Legumele se spala si se taie cubulete. Castravetii se taie felii, iar telemeaua proaspata se...

Salata verde cu cuscus

Peste cuscus se toarna 250ml de apa clocotita, se adauga coaja de lamaie si se lasa sub capac...

Salata de fenicul cu avocado

Feniculul taiat in 2 ,pe verticala si apoi pestisori. Se toaca avocado maruntel se amesteca...

Salata de praz si morcov, cu maioneza

Prazul l-am curatat, eliminand foile exterioare, apoi l-am tocat marunt. Morcovul l-am...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...