Salata verde cu ridichi


Home » Retete-culinare » Salate » Salata verde cu ridichi


Salata verde cu ridichi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1537 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

1 salata verde
3 legaturi de ridichi
1 legatura de ceapa verde
2-3 castraveti cornison sau 1 castravete mare
sare
zeama de la o lamaie


Mod de preparare:

Ridichiilor li se taie frunzele si mustatile si se toaca felii subtiri. Ceapa se curata si se toaca bucati cu lungime de 1 cm, castravetii se curata de coaja si se taie felii. Salata se curata de primele frunze si se spala foarte bine, desprinzand pe rand toate frunzele, care se pun la scurs intr-o strecuratoare. Apoi se intind pe niste servete de hartie si se lasa sa se usuce cat de cat de apa. Intr-un castron se rup frunzele de salata bucati direct cu mainile, se adauga ceapa verde, castravetii si ridichiile. Se pune sare si se amesteca bine. Se stoarce apoi deasupra o lamaie si se amesteca. Se serveste impreuna cu orice fel de friptura gatita la cuptor sau pe gratar.



0
Comentarii si intrebari la: Salata verde cu ridichi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza de vara cu branza si marar

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza feliile de paine, si se completeaza cu...

Salata usoara de vara

Legumele se spala si se taie cubulete. Castravetii se taie felii, iar telemeaua proaspata se...

Salata verde cu cuscus

Peste cuscus se toarna 250ml de apa clocotita, se adauga coaja de lamaie si se lasa sub capac...

Salata de fenicul cu avocado

Feniculul taiat in 2 ,pe verticala si apoi pestisori. Se toaca avocado maruntel se amesteca...

Salata de praz si morcov, cu maioneza

Prazul l-am curatat, eliminand foile exterioare, apoi l-am tocat marunt. Morcovul l-am...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...