Salata verde cu sos de oua


Home » Retete-culinare » Salate » Salata verde cu sos de oua


Salata verde cu sos de oua

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1323 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de duminica
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

2 salate verzi (se poate folosi si orice salata ambalata)
2 oua
ulei de masline
1 lingurita de mustar
zeama de la o jumatate de lamaie
1 ceapa mica
sare
piper


Mod de preparare:

Se desfac frunzele de salata, se spala bine si se sterg cu servete de hartie. Sosul pentru salata se poate prepara manual sau la robotul de bucatarie. Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se separa galbenusurile, care se paseaza cu o furculita. Se adauga sarea, piperul, mustarul, zeama de lamaie si uleiul de masline putin cate putin, amestecand mereu cu o lingura. Dupa ce s-a inchegat sosul, se pune si ceapa tocata marunt. Salata verde se rupe bucati mici (folositi-va mainile, nu cutitul), se pune intr-un castron mare, se toarna sosul deasupra si se amesteca bine. Sosul se va prinde pe frunze. Salata este foarte usoara si se recomanda servirea ei la orice fel de friptura, sau cu omleta.



0
Comentarii si intrebari la: Salata verde cu sos de oua

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza de vara cu branza si marar

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza feliile de paine, si se completeaza cu...

Salata usoara de vara

Legumele se spala si se taie cubulete. Castravetii se taie felii, iar telemeaua proaspata se...

Salata verde cu cuscus

Peste cuscus se toarna 250ml de apa clocotita, se adauga coaja de lamaie si se lasa sub capac...

Salata de fenicul cu avocado

Feniculul taiat in 2 ,pe verticala si apoi pestisori. Se toaca avocado maruntel se amesteca...

Salata de praz si morcov, cu maioneza

Prazul l-am curatat, eliminand foile exterioare, apoi l-am tocat marunt. Morcovul l-am...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...