Sos bechamel


Home » Retete-culinare » Sosuri » Sos Bechamel


Sos Bechamel

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1753 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

300 ml lapte
1 ceapa mica
1 morcov mic
15 gr unt
15 gr faina
1 frunza de dafin
6-7 boabe de piper negru
3-4 fire de patrunjel proaspat
sare
piper
nucsoara pisata


Mod de preparare:

Ceapa se taie jumatati, morcovul se taie rondele si se pun intr-o craticioara impreuna cu laptele, frunza de dafin, boabele de piper si firele de patrunjel. Se pun pe focul mic pana cand da in clocot, apoi se da imediat la o parte si se lasa 30 de minute, pentru ca ingredientele sa dea aroma laptelui. Se strecoara apoi laptele, inlaturand toate legumele. Intr-o tigaie se topeste untul, apoi se adauga "in ploaie" faina si se lasa pe foc 1 minut. Se ia tigaia de pe foc si se adauga laptele putin cate putin, amestecand mereu, pana cand se omogenizeaza. Se pune iar la fiert la foc mic si se lasa cateva minute, pana cand sosul se ingroasa usor. Se amesteca incontinuu. Se pune sare, piper si un praf de nucsoara. Sosul Bechamel se serveste fierbinte, impreuna cu peste file prajit sau gatit la gratar, legume fierte sau piept de pui la gratar, precum si la lasagna.



0
Comentarii si intrebari la: Sos Bechamel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Sos de cartofi

Cartofii curatati se fier in apa cu sare. Apoi se scurg si se paseaza. Cartofii pasati si...

Bechamel

Pui pachetul de unt intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit, adaugi faina in ploaie,...

Maioneza

Dai prin razatoarea mica galbenusul fiert, il adaugi si pe cel crud si le freci bine, cu o...

Sirop de capsuni

Se curata si se spala capsunile se taie bucati si se pun intr-un vas, cu un pahar de apa, se...

Sos de usturoi

Se curata, se spala si se piseaza usturoiul. Se pune intr-un bol si se freaca cu putina sare...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...