Sos chili


Home » Retete-culinare » Sosuri » Sos chili


Sos chili

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2085 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

400 gr rosii in sos tocate
1-2 linguri ulei de masline
5 fire de ceapa verde
1 ardei iute mare
1-2 catei de usturoi
1 lingurita zahar
2 lingurite de malai
sare
piper
zeama de lamaie


Mod de preparare:

Intr-o tigaie se pune si se incinge uleiul, dupa care se adauga ceapa tocata, ardeiul iute curatat de saminte si tocat si cateii de usturoi taiati rondele subtiri. Se lasa la foc mic cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga rosiile, zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper si o lingurita rasa de zahar. Se lasa pe foc 10-15 minute, amestecand mereu, dupa care se adauga malaiul inmuiat intr-o lingura de apa rece. Se amesteca si se mai lasa pe foc 4-5 minute, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Daca considerati ca nu este destul de picant, puteti adauga putin sos de chili cumparat de la magazin. Sosul de chili este foarte bun cu creveti la gratar, piept de pui la gratar sau legume la cuptor.



0
Comentarii si intrebari la: Sos chili

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Sos de cartofi

Cartofii curatati se fier in apa cu sare. Apoi se scurg si se paseaza. Cartofii pasati si...

Bechamel

Pui pachetul de unt intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit, adaugi faina in ploaie,...

Maioneza

Dai prin razatoarea mica galbenusul fiert, il adaugi si pe cel crud si le freci bine, cu o...

Sirop de capsuni

Se curata si se spala capsunile se taie bucati si se pun intr-un vas, cu un pahar de apa, se...

Sos de usturoi

Se curata, se spala si se piseaza usturoiul. Se pune intr-un bol si se freaca cu putina sare...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...