Sos pentru pizza facut in casa


Home » Retete-culinare » Sosuri » Sos pentru pizza facut in casa


Sos pentru pizza facut in casa

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 5346 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

1 conserva de 400 gr de rosii in sos decojite italiene
3-4 catei de usturoi
1 legatura de busuioc proaspat
1/2 ardei iute
ulei de masline
sare
piper


Mod de preparare:

Se scot rosiile din sos, se taie bucati. Usturoiul se toaca marunt. Intr-o cratita se pune ulei de masline, se adauga usturoiul si se lasa sa se caleasca putin, cam 20 de secunde. Se adauga rosiile cu tot cu sos, ardeiul iute tocat marunt, busuiocul tocat, sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 20-25 de minute, amestecand din cand in cand. Daca scade prea mult, puneti putina apa. Cand sosul a scazut si s-a ingrosat, se ia cratita de pe foc, se lasa sosul la racit si se paseaza cu un robot de bucatarie sau folosind o sita. Astfel preparat, avand un miros foarte frumos si o aroma puternica de busuioc, se foloseste la ungerea blatului de pizza inainte de a se pune celelalte ingrediente peste el.



0
Comentarii si intrebari la: Sos pentru pizza facut in casa

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Sos de cartofi

Cartofii curatati se fier in apa cu sare. Apoi se scurg si se paseaza. Cartofii pasati si...

Bechamel

Pui pachetul de unt intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit, adaugi faina in ploaie,...

Maioneza

Dai prin razatoarea mica galbenusul fiert, il adaugi si pe cel crud si le freci bine, cu o...

Sirop de capsuni

Se curata si se spala capsunile se taie bucati si se pun intr-un vas, cu un pahar de apa, se...

Sos de usturoi

Se curata, se spala si se piseaza usturoiul. Se pune intr-un bol si se freaca cu putina sare...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...