Sos satay


Home » Retete-culinare » Sosuri » Sos Satay


Sos Satay

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 3291 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

120 gr alune prajite si nesarate
1 ardei iute proaspat
2-3 cm radacina de ghimbir proaspat
400 ml lapte de cocos la cutie
1 lingura ulei de masline
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi
1 lamaie
sare
1 lingura de zahar


Mod de preparare:

Ceapa tocata se pune intr-o tigaie impreuna cu uleiul de masline incins si se caleste la foc mic pana se inmoaie. Se adauga usturoiul pisat, ardeiul iute curatat de seminte si tocat marunt ghimbirul curatat si tocat. Se lasa la foc mic 2 minute. Se pune amestecul rezultat peste alunele tocate marunt in prealabil cu un mixer, se amesteca usor, se pune din nou in tigaie pe foc si se adauga laptele de cocos, zeama de la o lamaie si zaharul. Se lasa la foc mic 10-15 minute, pana cand sosul se ingroasa. Se pune sare dupa gust. Sosul Satay se serveste cald sau rece, alaturi de  friptura de vita sau miel sau impreuna cu salate de legume fierte.



0
Comentarii si intrebari la: Sos Satay

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Sos de cartofi

Cartofii curatati se fier in apa cu sare. Apoi se scurg si se paseaza. Cartofii pasati si...

Bechamel

Pui pachetul de unt intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit, adaugi faina in ploaie,...

Maioneza

Dai prin razatoarea mica galbenusul fiert, il adaugi si pe cel crud si le freci bine, cu o...

Sirop de capsuni

Se curata si se spala capsunile se taie bucati si se pun intr-un vas, cu un pahar de apa, se...

Sos de usturoi

Se curata, se spala si se piseaza usturoiul. Se pune intr-un bol si se freaca cu putina sare...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...