Sos simplu de rosii


Home » Retete-culinare » Sosuri » Sos simplu de rosii


Sos simplu de rosii

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 933 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

3 catei de usturoi, 4 linguri de ulei de masline extra-virgin, 2 linguri frunze de busuioc proaspat, 750gr rosii proaspete sau conservate, sare si piper proaspat macinat.


Mod de preparare:

Puneti uleiul de masline sa se incinga intr-o tigaie mare, apoi adaugati peste el usturoiul tocat marunt. Cand bucatelele de usturoi capata o nuanta usor aurie, adaugati frunzele de busuioc tocate si rosiile decojite si taiate cubulete. Asezonati cu sare si piper proaspat macinat. In acest moment dati focul mic si lasati sosul sa fiarba pentru 15-20 de minute. Daca doriti ca sosul sa aiba o textura omogena il puteti mixa cu blender-ul dupa ce s-a racit un pic. Puteti folosi acest sos delicios la pizza si paste. 



0
Comentarii si intrebari la: Sos simplu de rosii

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Bechamel

Pui pachetul de unt intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit, adaugi faina in ploaie,...

Maioneza

Dai prin razatoarea mica galbenusul fiert, il adaugi si pe cel crud si le freci bine, cu o...

Sirop de capsuni

Se curata si se spala capsunile se taie bucati si se pun intr-un vas, cu un pahar de apa, se...

Sos de usturoi

Se curata, se spala si se piseaza usturoiul. Se pune intr-un bol si se freaca cu putina sare...

Sos tzatziki

Se pune iaurtul la scurs in strecuratoare. Se curata si se piseaza usturoiul. Se curata, se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...