Bors de fasole verde


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Bors de fasole verde


Bors de fasole verde

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2302 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de sambata
Meniul de marti
Meniul de sambata
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

500 gr de fasole verde proaspata
2 morcovi
1 ceapa
1 felie de telina radacina
1 pastarnac radacina
100 ml smantana
bors sau zeama de lamaie
1 legatura de leustean
1 ou
sare
piper


Mod de preparare:

Fasolea verde trebuie sa fie tanara, se probeaza rupandu-se o pastaie in doua - daca se rupe imediat, cu o pocnitura, este tanara, daca este elastica si nu se rupe imediat, inseamna ca nu este proaspata. Fasolea se curata de codite - se rup extremitatile cam 1 cm si se arunca, apoi se rupe in doua jumatati. Intr-o oala cu apa si putina sare se pun la fiert legumele: ceapa tocata marunt, morcovii, telina si pastarnacul tocate cubulete. Se lasa sa fiarba 10 minute si se adauga fasolea verde. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine toate legumele, adaugandu-se apa daca este nevoie. In acest timp se pregateste intr-un castron smantana care se amesteca cu galbenusurile de ou, sare si piper. Dupa ce au fiert legumele, se pune borsul sau zeama de lamaie, astfel incat ciorba sa fie acrisoara. Se da in clocot si se ia de pe foc. Se ia din ea un polonic de zeama fierbinte si se adauga peste smantana. Se amesteca bine si se adauga peste ciorba. Se serveste calda, cu leustean tocat deasupra.

 



0
Comentarii si intrebari la: Bors de fasole verde

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...