Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Bors de fasole verde
Bors de fasole verde
Rating ( 0 voturi)
Reteta trimisa de: admin
Reteta vizualizata de: 2332 ori
Vezi toate retetele bucatarului (526)Aceasta reteta face parte din meniul:
Meniul de miercuriMeniul de sambata
Meniul de marti
Meniul de sambata
Meniul de duminica
Intreaba bucatarul
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru 6 portii
500 gr de fasole verde proaspata
2 morcovi
1 ceapa
1 felie de telina radacina
1 pastarnac radacina
100 ml smantana
bors sau zeama de lamaie
1 legatura de leustean
1 ou
sare
piper
Mod de preparare:
Fasolea verde trebuie sa fie tanara, se probeaza rupandu-se o pastaie in doua - daca se rupe imediat, cu o pocnitura, este tanara, daca este elastica si nu se rupe imediat, inseamna ca nu este proaspata. Fasolea se curata de codite - se rup extremitatile cam 1 cm si se arunca, apoi se rupe in doua jumatati. Intr-o oala cu apa si putina sare se pun la fiert legumele: ceapa tocata marunt, morcovii, telina si pastarnacul tocate cubulete. Se lasa sa fiarba 10 minute si se adauga fasolea verde. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine toate legumele, adaugandu-se apa daca este nevoie. In acest timp se pregateste intr-un castron smantana care se amesteca cu galbenusurile de ou, sare si piper. Dupa ce au fiert legumele, se pune borsul sau zeama de lamaie, astfel incat ciorba sa fie acrisoara. Se da in clocot si se ia de pe foc. Se ia din ea un polonic de zeama fierbinte si se adauga peste smantana. Se amesteca bine si se adauga peste ciorba. Se serveste calda, cu leustean tocat deasupra.
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Supe, borsuri, ciorbe
Alte retete culinare din categoria Supe, borsuri, ciorbe

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe