Bors de peste


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Bors de peste


Bors de peste

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1667 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de duminica
Meniul de joi
Meniul de luni
Meniul de luni
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

1,2 kg de peste taiat bucati mari
2 morcovi
1 pastarnac radacina
o felie de telina radacina
2 cepe
2-3 rosii
100 gr de orez
sare
1 legatura de leustean proaspat
bors


Mod de preparare:

Se foloseste carne de peste de apa dulce, este foarte buna carnea de crap sau somn, sau poate fi combinata si cu peste mai mic. Daca aveti insa peste mare, puneti neaparat si o capatana. Intr-o oala cu apa se pune la fiert ceapa tocata solzisori, morcovul, telina si pastarnacul tocate cubulete. Se pune sare. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, se completeaza cu apa si cand incepe din nou sa fiarba se adauga orezul tinut in apa rece 20 de minute si rosiile oparite, curatate de pielita si tocate bucatele. Se pune borsul (daca folositi bors lichid trebuie fiert in prealabil si strecurat, daca folositi bors concentrat, puneti 2-3 linguri, dupa gust) si cand da in clocot se adauga carnea de peste. Se lasa la foc mic sa fiarba timp de 10-15 minute. Se gusta si se sareaza daca mai este nevoie. Se ia oala de pe foc si se presara pe deasupra leusteanul tocat marunt. Se acopera si se mai lasa 15 minute, dupa care se serveste. Se poate servi cu mamaliguta.



0
Comentarii si intrebari la: Bors de peste

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...