Bors de vitel


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Bors de vitel


Bors de vitel

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  


Ingrediente:

800 gr de carne de vitel (piept)
2 cepe
3 cartofi
1 ou
500 ml de bors, zeama de lamaie sau bors concentrat
2 morcovi
1 radacina de pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 lingura de tarhon
sare
piper
100 ml de smantana
1 legatura de leustean


Mod de preparare:

Carnea se taie cuburi si se spala in cateva ape. Se pune la fiert intr-o cratita si se aduna toata spuma inainte sa inceapa sa fiarba. In acelasi timp, se mai pune pe foc o oala cu apa, in care se va muta carnea dupa ce fierbe 5 minute in prima apa. Se pune sare si se lasa sa fiarba la foc mijlociu cel putin 30 de minute, pana cand carnea s-a inmuiat aproape de tot. Atunci se adauga zarzavatul: ceapa tocata marunt, morcovii taiati rondele, pastarnacul, telina si patrunjelul taiate cubulete. Se mai lasa la fiert pana cand carnea s-a inmuiat bine. Din cand in cand se mai adauga apa. Daca se va acri cu bors, acesta se fierbe separat cateva minute intr-o cratita si se aduna spuma formata. Cand carnea este bine fiarta, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi si borsul. Se sareaza dupa gust. Se lasa la fiert pana cand s-au inmuiat cartofii si atunci se stinge focul. Intr-un castron se bate smantana cu galbenusul unui ou, tarhonul pisat si putin piper. Se adauga peste ea un polonic de ciorba fierbinte, se amesteca si se pune in ciorba. Se presara leustean tocat si se lasa acoperita 10 minute inainte de a fi servita. Se serveste cu mamaliguta.



0
Comentarii si intrebari la: Bors de vitel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...