Ciorba de berbecut


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Ciorba de berbecut


Ciorba de berbecut

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2399 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

700 gr carne de berbecut cu os
2 morcovi
2 cepe
3-4 cartofi
1 radacina de pastarnac
1 bucata de radacina de telina
2-3 rosii proaspete sau cateva rosii in sos la conserva
1 legatura de leustean
1 legatura de marar
2 oua
100 ml smantana
500 ml zeama de varza sau bors


Mod de preparare:

Carnea se portioneaza si se curata de pielite sau grasime, apoi se pune la fiert in apa cu sare, adunand spuma formata cu o spumiera inainte sa inceapa sa fiarba. Dupa ce carnea s-a inmuiat aproape complet, se adauga si zarzavatul tocat marunt: ceapa, morcovii, telina, pastarnacul. Se adauga apa daca este nevoie. Atunci cand zarzavatul s-a inmuiat, se pun cartofii curatati de coaja si taiati cuburi, iar cand si acestia au fiert, se adauga rosiile tocate bucatele. Se mai lasa la fiert 5 minute si se toarna in ciorba acreala fiarta separat cateva minute (avand grija sa se adune spuma formata atunci cand incepe sa fiarba). Dupa ce ciorba da in clocot, se drege cu galbenusurile amestecate bine cu smantana. Se pune peste ele un polonic de ciorba fierbinte, se amesteca si apoi se pune inapoi in ciorba. Se setinge focul si se presara deasupra leusteanul si mararul tocate marunt. Se serveste fierbinte.

 



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba de berbecut

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Ciorba de burta

Spalati bine, in mai multe ape oasele de vitel si burta. Pregatiti o oala cu 3 l de apa...

Ciorba de coaste afumate

Taiem coasta de porc in bucati potrivite, apoi o spalam cu apa calduta. Intr-o oala...

Ciorba de burta

Se spala osul si se pune la fiert. Cand face multa spuma se arunca apa, se spala carnea bine,...

Ciorba de perisoare a la grec

Amestecam carnea cu 3 linguri de orez, patrunjel (uscat am pus eu) sare, piper, 1 ou si...

Ciorba de cartofi cu dovlecei

Se curata cartofii,dovleceii si se spala se curata ceapa,se toaca marunt, se caleste putin,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...