Ciorba de cartofi


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Ciorba de cartofi


Ciorba de cartofi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2048 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de miercuri
Meniul de vineri
Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

500 gr de cartofi
2 cepe
2-3 morcovi
1 radacina de pastarnac
1 felie de telina
3-4 rosii in sos din conserva
1 radacina de patrunjel
sare
ulei
piper boabe
500 ml de bors sau zeama de varza acra sau zeama de lamaie
1 legatura de leustean verde
100 ml de smantana
1 ou


Mod de preparare:

Toate zarzavaturile se curata de coaja si se toaca: ceapa se toaca solzisori, morcovii rondele, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel cubulete. Se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se pune putina sare si o lingura de ulei. Cand zarzavaturile s-au fiert, se completeaza cu putina apa si se pun cartofii taiati cuburi. Cand cartofii s-au inmuiat bine, se adauga rosiile taiate bucati si borsul sau zeama de varza. Borsul sau zeama de varza se pune in prealabil la fiert intr-o cratita si se aduna spuma formata. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se stinge focul. Daca se foloseste bors concentrat, se pune o lingura-doua, astfel incat zeama sa fie acrisoara. Se lasa sa fiarba inca 2-3 minute, la foc mic. Se stinge focul. Intr-un castron se bate un galbenus de ou cu smantana, se pune peste ea un polonic din ciorba fierbinte si se amesteca bine. Amestecul rezultat se toarna peste ciorba si se presara pe deasupra o mana de leustean tocat.



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba de cartofi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...