Ciorba de dovlecei cu smantana


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Ciorba de dovlecei cu smantana


Ciorba de dovlecei cu smantana

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 649 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

4-5 dovlecei mijlocii, 2 morcovi, 1 ceapa, sare, 1 telina, 1 cana mica de orez, 1 borcan de smantana, verdeata tocata, ulei, 1/2kg rosii decojite.


Mod de preparare:

Se curatat dovleceii, se taie pe lung si se curata de seminte. Se taie cuburi mici, care se pun la fiert cu 1 litru de apa calda, telina, morcovii si ceapa taiata felii subtiri. Se acopera si se fierb incet 30 de minute, dupa care se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri, se potriveste de sare, se mai fierb legumele 10min dupa care se ia oala de pe foc. Se drege ciorba cu o cana de smantana acrisoara. Ciorba se poate pregati si fara rosii. Se serveste calda, cu verdeata deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba de dovlecei cu smantana

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Ciorbita de legume

Toate legumele se taie cat mai marunt si in apa cu un praf de sare se pune mai intai la fiert...

Ciorba radauteana 2

Carnea portionata se pune la fiert in apa rece cu sare si, din momentul in care incepe sa...

Supa crema de cartofi

Se curata si se taie cuburi cartofii si ceapa. Se pun intr-o oala cu ulei, sare si piper si...

Ciorba de salata verde

Spalam bine frunzele de salata si le taiem fideluta. In oala de gatit topim untul si punem la...

Ciorba de burta

Spalati bine, in mai multe ape oasele de vitel si burta. Pregatiti o oala cu 3 l de apa...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...