Ciorba de gaina taraneasca


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Ciorba de gaina taraneasca


Ciorba de gaina taraneasca

Rating   ( 2 voturi)

3 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: luana06


Reteta vizualizata de: 3943 ori

Vezi toate retetele bucatarului (582)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

2 morcovi, 1 ceapa (potrivita), 2 ardei (mai mici), 1/4 telina, 2 pastranac (mai mici), 1 cutie rosii cuburi in suc, 2 linguri bulion, 2 cartofi (mai mari), sare, piper, bors (de preferat de la tarani), 2 oua, faina, carne de gaina, leustean.


Mod de preparare:

Se pun bucatile de carne intr-o oala cu apa calduta si un praf de sare la fiert. Intre timp, tocam zarzavatul. Cand carnea incepe sa fiarba luam spuma, dupa care scoatem bucatile de carne si strecuram zeama. Pune carne inapoi in oala cu zeama strecurata peste care adaugam zarzavatul tocat si le lasam sa fiarba. Curatam cei doi cartofi si ii taiem cuburi, dupa care ii adaugam si pe ei in oala. Separat, preparam o coca potrivit de tare dintr-un ou, faina si un praf de sare. Intindem o foaie potrivit de subtire, pe care o rulam ca pe clatite si taiem taiteii. Cand zaravatul si carnea sunt aproape fierte, adaugam rosiile cuburi si dam totul in clocot. Apoi adaugam taiteii pe care ii lasam sa fiarba pana si acestia sunt gata, dupa care acrim cu bors dupa gust si condimentam. Oprim focul, dregem totul cu un ou batut si leustean verde tocat.



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba de gaina taraneasca

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa crema de dovlecei

Curatam cartofii si dovleceii si ii taiem cuburi mai mari. Intr-o cratita calim in putin ulei...

Ciorba de cocos

Am portionat cocosul, dand deoparte pulpele si pieptul, pe care le-am folosit la o...

Ciorba de dovlecel cu lapte batut

Dovleacul l-am curatat si l-am taiat cubulete. Ceapa si morcovul le-am curatat, spalat si...

Supa de rosii cu galuste

Curatam cartofi, dovleceii si morcovul si le taiem bucati. Punem legumele intr-o oala cu apa...

Ciorba de fasole boabe

Se spala fasolea in mai multe ape. De obicei, se lasa in apa de seara pana dimineata sa se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...