Ciorba de perisoare cu leustean


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Ciorba de perisoare cu leustean


Ciorba de perisoare cu leustean

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 873 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

3 morcovi
1 radacina patrunjel
1 telina
3 ceape mici
30 ml ulei
2 ardei verzi
2 adrei rosii
2 rosii
1 l bors de casa
1 lingura sare
1 lingura vegeta
pentru perisoare:
700 gr carne tocata de doua ori
1 ceapa medie
120 gr orez cu bob lung
1 lingurita sare
1 lingurita piper
1 lingura faina
10 fire patrunjel
2 oua


Mod de preparare:

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o oala mare. Se toaca marunt din cutit ardeiul si rosiile si se adauga si ele in supa. Se fierbe totul cu capac cca 45 minute. Cat timp fierbe supa faceti perisoarele tinand cont de urmatoarele: - carnea tocata e bine sa fie fara multa grasime. - carnea se trece de doua ori prin masina de carne, trebuie sa fie foarte fina. - orezul pe care-l folositi sa fie perfect uscat; il puteti pune direct din punga sau daca obisnuiti sa-l spalati, il asezati intr-o strecuratoare la loc caldut si-l lasati sa se ususce perfect; e unul din secrete pentru ca perisoarele sa nu se imprastie in oala. Ceapa se da si ea prin masina de carne sau o dati pe razatoarea mica. Patrunjelul se toaca marunt. Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru perisoare si framantam bine. Cu mainile tot timpul umede formam perisoare de dimensiunea unei nuci. Punem pune perisoarele, una cate una intr-o alta oala, avand grija sa le asezam pe toata suprafat oalei, nu le inghesuiti intr-un loc. Lasati la fiert la foc mediu cca 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata. Cat timp fierb perisoarele spumati supa. Dupa 10 minute, stingeti focul, puneti capacul la oala si lasati sa se raceasca perisoarele. Cand s-a racorit luati perisoarele intr-un bol cu grija. Punem perisoarele in oala cu legumele, adaugam borsul si mai lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Potrivim gustul cu sare si piper. Punem leustean tocat si o legatura in oala pentru a-i da gust. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba de perisoare cu leustean

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

Bors de salata cu omleta

Salata se desface foaie cu foaie si se spala bine in apa rece. Ceapa se taie marunt si se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...