Ciorba de peste


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Ciorba de peste


Ciorba de peste

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 1144 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 kg peste, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 radacina mica de pastarnac, 1 radacina mica de telina, 2-3 rosii bine coapte (sau din bulion), 1 mana de taietei, 2 linguri ulei, sare, zeama de varza (bors, otet, zeama de lamaie ), patrunjel verde.
 


Mod de preparare:

Se curata, in primul rand, pestele de solzi, intestine si branhii, apoi se spala bine si se taie in bucati potrivite. Zarzavatul se curata si se spala, dupa care se toaca foarte marunt sau se da prin razatoarea mare si se pune la innabusit in cele doua linguri de ulei si cateva de apa. Cand s-a inmuiat putin, atunci se adauga cca 3 litri de apa si se lasa sa fiarba 10-15 min. Se pune bulionul sau rosiile tocate, depinde ce avet, si zeama de varza, dupa gust. Se lasa sa dea cateva clocote, se adauga taiteii si se lasa sa fiarba la foc mic inca vreo 10-15 mim, insa nu mai mult pentru ca pestele sa nu se sfarame. Se inchide focul si se drege cu o mana de patrunjel verde tocat marunt.



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba de peste

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...