Ciorba de pui a la grec


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Ciorba de pui a la grec


Ciorba de pui a la grec

Rating   ( 5 voturi)

3 5

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 7734 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

3 bucati piept de pui intregi (cam 700 de gr)
2 cepe
4 morcovi
1/4 de radacina de sfecla mare sau 1/2 de sfecla mica
1 radacina de pastarnac
2 pumni de orez sau cateva paste fainoase (eventual fundite)
1 lingurita de vegeta de legume
300 gr smantana
3 galbenusuri de ou
bors sau zeama de la 2 lamai
1 legatura de leustean


Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie bucati mici si se pune la fiert. Inainte de a incepe sa fiarba, se aduna cu spumiera toata spuma care se formeaza. Se pune in apa putina sare. Carnea se lasa la fiert cam 20-25 de minute. Intre timp, se pregatesc legumele: se curata ceapa si se toaca marunt, morcovii de curata si se toaca marunt, la fel se procedeaza cu pastarnacul si telina. Dupa ce carnea a fiert aproape complet, se adauga toate legumele, se completeaza cu apa, se mai pune putina sare si se lasa la fiert. Dupa 15 minute adaugati orezul tinut in apa rece in prealabil cam 20 de minute sau pastele fainoase si lingurita de vegeta. Cand toate au fiert (dupa inca 10-15 minute), se pune acreala - borsul sau zeama de lamaie, astfel incat zeama sa fie destul de acrisoara. Se pregateste smantana: se separa galbenusurile de ou, se pun intr-un castron mai mare, se amesteca cu smantana si deasupra se pun 2 polonice din ciorba fierbinte si se amesteca bine. In acest fel nu se va taia. Se ia de pe foc ciorba si se toarna in ea smantana pregatita mai devreme. Se presara leusteanul tocat marunt si se serveste fierbinte. Se poate pastra la frigider fara probleme 2-3 zile.



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba de pui a la grec

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...