Ciorba de stevie


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Ciorba de stevie


Ciorba de stevie

Rating   ( 2 voturi)

5 2

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 13103 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

4-5 legaturi mari de stevie
150 gr de bacon afumat sau costita afumata fara os
1 ou
2 morcovi
3 linguri cu orez
2-3 cartofi
1 ceapa mare
1 bucata de radacina de telina
1 lingura de bulion
1 legatura de leustean verde
ulei
sare
bors concentrat sau zeama de lamaie


Mod de preparare:

Stevia se curata de cozi si se spala bine in mai multe ape. Se pune apoi la fiert intr-o cratita cu apa clocotita si putina sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o alta oala se pun la fiert ceapa, morcovii si telina tocate marunt. Cand acestea au fiert, se pun cartofii taiati cuburi si orezul tinut in apa rece. Se completeaza cu apa. Intre timp, afumatura taiata fasiute se pune intr-o tigaie la prajit cu putin ulei. Cand s-a rumenit, se adauga bulionul si se amesteca bine. Se lasa la foc mic cateva minute, apoi se stinge.
Cand cartofii s-au inmuiat, se adauga stevia stoarsa si taiata in cateva bucati si afumatura impreuna cu bulionul. Se sareaza si se acreste cu concentrat de bors sau cu zeama de lamaie. Se lasa pe foc sa fiarba 5 minute, dupa care se da focul mic si se pune putin cate putin oul batut cu o furculita. Practic cand se pune oul, cu furculita se amesteca usor ciorba si astfel se vor forma niste "zdrente" de ou. Se stige focul si se presara deasupra leustean tocat. Ciorba de stevie cu afumatura se serveste calda sau rece.

 



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba de stevie

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Ciorba de urzici

Taiem legumele marunt si le punem la calit cu un pic de ulei, lasam 2 minute si adaugam apa....

Ciorba de loboda cu legume

Tocam legumele marunt - ceapa verde, dovlecelul, cartoful, ardeiul, morcovul si telina si le...

Supa crema de cartofi 2

Se curăţă şi se spală legumele. Se pun să fiarbă în apă cu sare, cu untul topit...

Supa crema cu piept de pui afumat

Cureti cartofii si ii speli, ii tai bucati si ii pui la fiert. Tai ceapa marunt o inabusi in...

Ciorbita de legume

Toate legumele se taie cat mai marunt si in apa cu un praf de sare se pune mai intai la fiert...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...