Ciorba din oase de porc


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Ciorba din oase de porc


Ciorba din oase de porc

Rating   ( 5 voturi)

4 5

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 12303 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

1 1/2 kg de oase de porc taiate bucati
2 cepe mari
4-5 morcovi
3-4 cartofi
1/2 ardei gras
1 radacina de pastarnac
1 conserva de rosii in sos fara pielita
1/4 de radacina de telina mica
1 dovlecel
o mana de fasole verde pastai congelata
o mana de fasole verde boabe congelata
sare
bors Magic cu legume sau orice alt fel de bors
1 legatura de leustean
optional: 1 cutie de smantana (eventual din aceea pentru gatit), ardei iute


Mod de preparare:

Bucatile de carne cu os se spala bine in mai multe randuri de apa. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si se lasa cam 10-15 minute, adunand cu rabdare toata spuma formata. In paralel, se pune pe foc inca o oala cu apa, care sa fie destul de mare pentru a incapea carnea, toata cantitatea de legume de mai sus si sa ramana loc si pentru zeama (este foarte buna una de 8-10 litri). Dupa ce incep sa fiarba, bucatile de carne se muta in apa curata. Apa trebuie sa fie peste carne cam cu 5 cm. Se pune putina sare. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert la foc mijlociu, pana cand carnea a fiert aproape complet. Daca este nevoie, mai puneti o cescuta cu apa. Intre timp se pregatesc zarzavaturile: se curata tot zarzavatul si se clateste cu putina apa. Ceapa se toaca (nu foarte marunt), 2 morcovi se toaca cubulete mici, iar ceilalti trei se taie rondele groase cam de 0,5 cm. Pastarnacul se toaca cubulete, la fel si telina. Toate se pun intr-un castron. Separat, se curata cartofii, se taie cuburi mari si se tin in apa. Daca nu stiti cate bucati de cartofi trebuie sa puneti, numarati cu aproximatie bucatile de carne si puneti pentru fiecare portie 2-3 cuburi de cartofi. Pentru situatia in care acestia se mai zdrobesc la fiert, adaugati in plus fata de calculul initial inca 5-6 cuburi. Dovlecelul se curata de coaja si se taie cuburi mari cam ca si cartofii. Ardeiul se toaca bucatele mici. Atunci cand constatam ca a fiert carnea destul de bine, adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si telina. Se completeaza cu apa si se mai pune sare.
Cand legumele au fiert, se pune ardeiul. Dupa 2-3 minute se adauga cartofii si dovlecelul. In acest moment trebuie completata ciorba cu apa, avand in vedere ca pana la final nu se mai pune apa, pentru a nu se dilua gustul. Cand incepe sa fiarba din nou, se adauga fasolea pastai si fasolea boabe. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, pana cand se fierb cartofii (se scoate un cub de cartof pe o farfurie si se incearca), dupa care se adauga cam 4-5 rosii in bulion tocate in bucati. Se da in clocot si se da focul mai mic. Atunci se mai pune sare si cu borsul. Daca este praf, se pun 2-3 linguri, dupa gust. Se gusta mereu pana cand se nimereste gustul. Se da in clocot si apoi se stinge focul.
Se toaca legatura de leustean si se presara deasupra ciorbei. Ciorba este gata! Se acopera cu capacul si se lasa 10 minute inainte de a fi servita. Este foarte buna cu smantana si ardei iute. Se poate pastra la frigider fara probleme cateva zile. Daca ii trece acreala, puneti in farfurie putina zeama de lamaie.



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba din oase de porc

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Ciorba de burta

Spalati bine, in mai multe ape oasele de vitel si burta. Pregatiti o oala cu 3 l de apa...

Ciorba de coaste afumate

Taiem coasta de porc in bucati potrivite, apoi o spalam cu apa calduta. Intr-o oala...

Ciorba de burta

Se spala osul si se pune la fiert. Cand face multa spuma se arunca apa, se spala carnea bine,...

Ciorba de perisoare a la grec

Amestecam carnea cu 3 linguri de orez, patrunjel (uscat am pus eu) sare, piper, 1 ou si...

Ciorba de cartofi cu dovlecei

Se curata cartofii,dovleceii si se spala se curata ceapa,se toaca marunt, se caleste putin,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...