Supa crema de ciuperci


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Supa crema de ciuperci


Supa crema de ciuperci

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Specific reteta: Franta
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

300 gr ciuperci Champignon
1 mana ciuperci uscate (hribi, galbiori etc)
1 ceapa medie tocata marunt
ulei de masline
1,2  l supa de legume (se poate folosi si supa Knorr)
sare
1 varf de cutit de nucsoara
300 ml smantana
2 lingurite rase de boia de ardei dulce
1 varf de cutit de boia de ardei iute
1 lingura de bulion
crutoane de paine sau felii de paine prajita


Mod de preparare:

Se prepara supa de legume - daca se face cu supa knorr, se pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga 1 lingura de concentrat de supa, se lasa 2 minute sa fiarba si se ia de pe foc. Ciupercile uscate se toaca marunt cu un mixer, iar ciupercile champignon se curata de codite si coaja si se taie felii.
Puneti o cratita pe foc, putin ulei de masline si ceapa tocata marunt. Se caleste ceapa 2 minute, dupa care se adauga ciupercile champignon impreuna cu ciupercile tocate la mixer. Se pune sare, piper, un varf de cutit de boia iute, boiaua de ardei dulce si nucsoara. Se caleste amestecul timp de 5 minute la foc mic, apoi se adauga supa de legume, smantana si bulionul. Nu va faceti griji daca smantana nu se dizolva complet. Acoperiti cratita si lasati sa fiarba 20-25 de minute.
Dupa acest timp, se ia cratita de pe foc, se pune supa intr-un bol si se paseaza supa cu un mixer (sau blender) cateva minute, pana se obtine o supa - spuma. Atunci cand se serveste, se poate adauga in fiecare farfurie cate o lingura de smantana. Se poate pastra la frigider pana la 3 zile.
Se serveste cu crutoane de paine sau cu paine prajita, si ca garnitura, supa crema de ciuperci merge excelent cu Rosii cherry uscate in cuptor si Parmezan crocant la cuptor .




 



0
Comentarii si intrebari la: Supa crema de ciuperci

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...