Supa crema de conopida


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Supa crema de conopida


Supa crema de conopida

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  


Ingrediente:

1 kg de conopida
100 ml de smantana
100 gr de unt
sare
piper
1 legatura de patrunjel proaspat
2 oua
1 lingura de faina


Mod de preparare:

Conopida se curata de frunze, se rupe bucati mari si se spala in apa sarata. Se pune la fiert in 2 litri de apa si se sareaza. Se lasa la foc mijlociu pana cand se inmoaie. Se scoate conopida din apa care nu se arunca. Se pastreaza cateva buchetele de conopida, iar restul se paseaza cu un robot de bucatarie sau se trece printr-o sita. Intr-o ctatita se pune la foc mic untul, iar cand se topeste se adauga faina in ploaie, se amesteca si se lasa pe foc, avand grija sa nu se rumeneasca. Se stinge cu un polonic din apa in care a fiert conopina si se amesteca bine pana cand se dizolva toate cocoloasele. Se pune apoi conopida pasata si putin cate putin, restul de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute, apoi se stinge focul. Se pregateste intr-un castron smantana amestecata cu ouale si putin piper. Se pune peste ea un polonic de supa, se amesteca si se toarna apoi peste supa. Se presara patrunjelul tocat marunt. In farfurie, se orneaza cu mici buchetele de conopida fiarta. Se serveste calda, cu paine prajita.



0
Comentarii si intrebari la: Supa crema de conopida

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...