Supa crema de fasole boabe


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Supa crema de fasole boabe


Supa crema de fasole boabe

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  


Ingrediente:

300 gr fasole boabe
2 cartofi
1 fir de praz
1 ceapa
1/4 de radacina de telina
1 legatura patrunjel proaspat
1 legatura de marar proaspat
2-3 morcovi
1 pastarnac
80 gr de unt
sare
piper


Mod de preparare:

Se alege fasolea si se pune intr-o oala cu apa calda cu o seara inainte de preparare (8-10 ore). Se pune la fiert si dupa ce fierbe 2 minute se toarna in strecuratoare si se pune la fiert intr-o noua apa fierbinte (aprox. 2 litri). Se pune putina sare si zarzavatul curatat si lasat intreg. Dupa ce fasolea a fiert, se scoate din apa care nu se arunca si se paseaza impreuna cu zarzavatul cu un robot de bucatarie pana ce devine ca un piure. Apoi incingeti untul intr-o cratita si se adauga piureul. Cand incepe sa fiarba, se amesteca treptat cu zeama in care a fiert fasolea. Se da in clocot si apoi se ia de pe foc. Cand este inca fierbinte, se adauga restul de unt, putin piper si verdeata tocata marunt. Se potriveste de sare. Se serveste calda impreuna cu crutoane de paine.



0
Comentarii si intrebari la: Supa crema de fasole boabe

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...