Supa crema de legume


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Supa crema de legume


Supa crema de legume

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2337 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Franta
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

4-5 morcovi mari
2 cepe
1/2 telina
1 pastarnac
6-7 cartofi
300 ml de smantana grasa
sare
ulei
Pentru crutoane: Jumatate de paine, eventual mai veche


Mod de preparare:

Se curata de coaja toate legumele si se pun intregi la fiert intr-o oala incapatoare. In apa se pun 2 linguri de ulei si sare cat sa se sareze un pic apa. Dupa ce se fierb bine, se scot din supa care nu se arunca. Se arunca ceapa si se curata pastarnacul de partea lemnoasa. Toate legumele se pun impreuna cu cate un polonic de supa intr-un robot de bucatarie si se toaca pana devin pasta. Daca nu aveti robot, puteti sa le treceti prin sita, insa operatiunea este destul de dificila. Dupa ce se paseaza, legumele se pun intr-o oala curata si se completeaza cu atata supa cat compozitia sa devina subtire ca o smantana. Intr-un castronel se pregateste smantana: se pune smantana impreuna cu jumatate de polonic de supa fierbinte si se amesteca pana devine omogena. Se toarna apoi peste legume, se amesteca, se sareaza daca mai este nevoie. Se serveste fierbinte, cu crutoane. Eventual puteti sa mai puneti cate o lingura de smantana in fiecare farfurie. Este un preparat usor de facut, foarte sanatos si placut de copii. Se poate pastra la frigider pana la 2 zile.

Crutoanele se fac astfel: Pe un tocator se taie felii de paine groase de 1 cm. Acestea se taie apoi cubulete, care se pun intr-o tava si se introduce in cuptorul incins. Se lasa la cuptor 15-20 de minute, pana cand cubuletele s-au intarit si s-au rumenit usor. Se scot din tava pe cateva servete de hartie si se lasa sa se raceasca. Se pun apoi intr-un castron si se presara din cand in cand in supa crema, pe masura ce o mancati. 



0
Comentarii si intrebari la: Supa crema de legume

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...