Supa crema de mazare


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Supa crema de mazare


Supa crema de mazare

Rating   ( 1 voturi)

1 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1716 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de luni


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

300 gr de mazare boabe proaspata
1 ceapa
1 fir de praz
100 gr de spanac verde
1 legatura de marar
sare
piper
1 lingura rasa de faina
1 lingurita rasa de zahar
ulei


Mod de preparare:

Ceapa se curata si se taie jumatati, prazul se curata si taie in 3-4 bucati mari si se pun impreuna la fiert in circa 2 litri de apa. Dupa ce incep sa fiarba, se adauga mazarea curatata in prealabil, un praf de sare si putin ulei. Se lasa la fiert la foc mic. Separat se curata spanacul, se spala in mai multe ape si se pune la oparit intr-o craticioara cu apa clocotita. Se lasa 2-3 minute si se scoate din apa cu o spumiera. Dupa ce mazarea a fiert bine, se strecoara impreuna cu ceapa si prazul cu o sita, avand grija sa nu aruncati apa in care au fiert. Toate zarzavaturile se paseaza cu un robot de bucatarie sau se trec printr-o sita. Intr-o cratita se pune putin ulei, se adauga faina si se lasa la prajit pana devine putin aurie. Atunci se adauga piureul de mazare si se lasa pe foc mic cateva minute, amestecand mereu. Se adauga apoi cu un polonic din apa in care au fiert legumele, astfel incat supa sa aiba consistenta unei smantane. Se lasa sa dea in clocot. Se sareaza si se pipereaza, se stinge focul si se presara pe deasupra mararul tocat marunt. Se serveste cu Parmezan crocant la cuptor sau cu saleuri.

 



0
Comentarii si intrebari la: Supa crema de mazare

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...