Supa crema de sparanghel


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Supa crema de sparanghel


Supa crema de sparanghel

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1579 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de vineri
Meniul de miercuri
Meniul de marti


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

500 gr de sparanghel
2 cepe
1 lingura rasa de faina
100 ml de lapte
100 gr de unt
2 oua
sare
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel


Mod de preparare:

Sparanghelul se curata, se spala si se taie varfurile (cam 2-3 cm). Acestea se fierb intr-o craticioara pana cand se inmoaie. Separat, se pun la fiert intr-o oala mai incapatoare ceapa curatata si tulpinile de sparanghel taiate mai devreme. Se pune putina sare si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand sparanghelul se inmoaie. Dupa ce a fiert, se aduna ceapa si se arunca, iar sparanghelul se paseaza cu un robot de bucatarie, impreuna si cu varfurile fierte separat. Zeama in care a fiert nu se arunca, deoarece va fi folosita mai tarziu. Intr-o cratita se pune untul si se pune la foc mic. Se presara faina, se amesteca bine si se lasa pana cand se rumeneste putin. Se adauga atunci piureul de sparanghel, se lasa 2 minute pe foc si se adauga cu un polonic din zeama ramasa de la fiert. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se ia cratita de pe foc. Separat se incalzezte laptele si se adauga peste cele doua galbenusuri de ou batute bine. Se amesteca si se adauga in supa. Se potriveste de sare si e presara pe deasupra verdeata tocata marunt. Se serveste calda, cu crutoane de paine sau Parmezan crocant la cuptor.

 

 

 

r

 

 

 

 

&n bsp;

 

 



0
Comentarii si intrebari la: Supa crema de sparanghel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...