Supa de linte si fasole


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Supa de linte si fasole


Supa de linte si fasole

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1630 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de sambata
Meniul de vineri
Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

100 gr linte
100 gr fasole uscata (boabe rosii)
100 gr arpacas
2 cepe medii
4 linguri unt
2 linguri pasta de tomate
1 lingurita menta uscata
1 lingurita boia dulce
2 l apa


Mod de preparare:

Lintea, fasolea si arpacasul se lasa la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se scurge apa si se pun boabele la fiert intr-o oala cu 2l apa sarata. Se toaca marunt ceapa si se caleste 3-4 minute in untul incins, apoi se adauga pasta de tomate, menta si boiaua si se amesteca bine. Cand boabele au fiert (sa incercati periodic), se toarna sosul de mai sus in oala, se amesteca bine si se mai fierb cateva minute. Se poate servi atat calda, cat si rece.



0
Comentarii si intrebari la: Supa de linte si fasole

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...