Supa de pui



Supa de pui

Rating   ( 1 voturi)

4 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2516 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de joi
Meniul de miercuri
Meniul de luni
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

10 ciocanele de pui
6 morcovi mari
2 cepe mari
1/2 telina mica sau 1/3 de telina mare
2 radacini de pastarnac
3-4  cartofi
4 maini de fidea cu ou (cea Barilla este foarte buna)
1 lingura de vegeta
2 linguri de ulei
sare
1 legatura de patrunjel


Mod de preparare:

Ciocanelele se pun la fiert in apa. Se poate folosi si altfel de carne de pui, insa mie imi plac cel mai mult ciocanelele in supa. Inainte sa inceapa sa fiarba, se aduna cu spumiera toata spuma formata. Dupa aceea se pune putina sare si se acopera oala cu un capac. Se lasa la fiert cam 15-20 de minute. Intre timp, se pregatesc legumele: ceapa se curata si se lasa intreaga, morcovii se curata si se taie o parte rondele groase de 2 cm, o parte bastonase lungi de 3-4 cm (ideea e sa fie bucati mari), telina se curata si se toaca bucati mai mici (cam 2 cm/1 cm), pastarnacul se toaca marunt. Se adauga toate legumele in supa, se completeaza cu apa si se adauga si uleiul. Se lasa la fiert cam 15 minute, testati legumele sa fie fierte. Atunci completati din nou cu apa, avand in vedere ca nu veti mai pune alta apa pana la final. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga cartofii taiati cuburi,  fideluta si o lingura de vegeta. Se gusta, daca mai este nevoie se mai pune putina sare. Dupa ce au fiert cartofii, se stinge focul. Se scoate ceapa din supa si se presara pe deasupra patrunjelul tocat marunt. Se acopera oala cu un capac si se lasa 10 minute, pentru ca aroma patrunjelului sa se raspandeasca in toata supa. Se serveste fierbinte. Rezista la frigider 2 zile.



0
Comentarii si intrebari la: Supa de pui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...