Supa de salata verde cu slanina


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Supa de salata verde cu slanina


Supa de salata verde cu slanina

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: luana06


Reteta vizualizata de: 1220 ori

Vezi toate retetele bucatarului (604)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de joi
Meniul de joi
Meniul de miercuri
Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

600g salata verde, 150g slanina afumat, 60g unt, 40g faina, 100g ceapa, 2 oua, 20gr otet, sare, piper, patrunjel.


Mod de preparare:

Se curata salata, se spala si se taie in suvite. Slanina se taie sub forma de cubulete si se pune la fiert in 2l apa rece cu sare. Cand s-a fragezit slanina, se adauga faina desfacuta cu putina zeama, ceapa tocata marunt si se lasa sa fiarba 20 de minute. In continuare se pun: salata, o parte din unt, sarea si piperul. Se mai da in cateva clocote si se drege cu ouale batute cu otet. La sfasit se adauga restul de unt topit si patrunjeul verde tocat marunt deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Supa de salata verde cu slanina

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...